Image

Makyaj Öncesi Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Harika bir makyaja sahip olmanın ilk yolu makyaj öncesi hazırlık. Böylece fondöten ve allıklar kuru bir görünüme sahip olmaz. Ayrıca far daha homojen bir şekilde cildinizde dağılır. Profesyonelce makyaj uygulamasına imza atmanızın verdiği güvenle güne daha enerjik ve kendinizden emin olarak başlayabilirsiniz. Peki makyaj öncesi cilt bakımında mutlaka yapmanız gerekenler neler? İşte detaylar…

1.      Maske ile cildi makyaja hazırlayın

Makyaj öncesi cildinizi hazır hale getirmenin en önemli noktası, maskeler. Özellikle peeling etkisine sahip maskelerle cildinizi temizlerken aynı zamanda nemlendirme aşamasına uygun bir hale getirirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta maskenizin antioksidan etkilere sahip, güçlü bir formüle sahip olması. Ayrıca Keçi sütü gibi nemlendirici etkiler gösteren içeriği ile ön plana çıkan maskeler de cildinizi makyaja hazırlamadan önce kullanıma en uygun bakım ürünleri arasında.

2.      Dudakları asla unutmayın

Genel olarak makyaj öncesi hazırlık aşamasında cilt ön plandayken dudaklar ikinci planda kalıyor. Ancak rujun homojen bir şekilde dağılımı için dudaklar üzerinde de birkaç işlem yapmanızda fayda var. En önemli aşama, dudakların pürüzsüz olması. Bunun için ılık suyla yıkadıktan sonra diş fırçası veya dudak temizleme fırçaları ile dudaklarınızı ruja uygun hale getirmelisiniz. Peeling etkisi yaratan fırçalama işlemi sonrasında mutlaka bir dudak balmı kullanın.

Makyaj Öncesi Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Makyaj Öncesi Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

3.      Tonik ile cildinizi yatıştırın

Özellikle yağlı cilde sahip olanlar için makyaj öncesi tonik daha önemli bir kural. Çünkü tonik ile cildinizdeki yağ oranı dengelenir. Ayrıca cilt yüzeyinde görmediğiniz partiküller temizlenir ve cilt tonu eşitlenir. Bu cildinizi makyaj uygulamaya daha elverişli hale getirirken daha dengeli bir makyaj görünümü elde etmenize yardımcı olur. Arındırıcı etkileri ile tonikler, cildinizin nefes almasına yardımcı olur. Parlak bir makyaja sahip olmanızı sağlar.

4.      Cildi besleyen serumlar

Serumlar, cilde hızlı nüfuz eden ve etkileri açısından hızlı sonuçlar ortaya koyan bakım ürünleri arasında. Özellikle cildin alt tabakalarına doğru emildikleri için cildi içten dışa besleme özelliklerine sahip. Bu da gün boyunca cildinizin serumdaki vitamin ve mineraller sayesinde canlı olması anlamına gelir. Pürüzsüzleşen cilt yüzeyindeki makyaj katmanlaşmaz ve daha elastik cilt sayesinde doğal bir görünüme kavuşur. Serum uygulamasını nemlendirici kremi kullanmadan önce yapmanız gerekir.

5.      Nemlendirici olmadan asla makyaj yapmayın

Makyaj öncesi cilt bakımında en önemli aşamalardan biri nemlendiriciler. Cildin yumuşak ve parlak görünümüne katkı sağladıkları için makyajın daha sağlıklı şekilde tende durmasına eşlik eder. Böylece gün boyunca makyajın ilk andaki parlaklığının korunmasına yardımcı olurken cildinizin ihtiyacı olan nemin karşılanmasını da sağlar. Nemlendiriciler, su veya yağ bazlı olarak ön planda. Çok yağlı cildiniz varsa su bazlı nemlendiriciler kullanmanızda fayda var. Böylece gün içerisinde ciltteki aşırı yağlanma nedeniyle makyajınızda bozulma söz konusu olmaz.

6.      Göz çevresi bakımını ihmal etmeyin

Cildin en hassas bölümünü ifade eden göz çevresindeki kırışıklıklar nedeniyle makyajda elde etmek istediğiniz sonuçları almanız zorlaşır. Bu sorunu çözmenin yolu makyaj öncesi cilt bakımında göz çevresine ayrı bir önem vermek. Özellikle gece davetlerinde göz makyajına çok daha fazla önem vermek isteyenler için bu konu daha önemli. Ayrıca göz rengini öne çıkarmak veya göz çevresi makyajı ile daha çekici bir makyaj planlayanlar, ince kırışıkları kapatmadan makyaja başlamaması gerekir. Bunun için göz çevresini nemlendiren kremlerle birlikte kırışıklıkları kapatan serumları kullanabilir. Böylece göz çevresi için düşünülen özel makyajın daha başarılı olması mümkün. 

Bu adımları tamamladıktan sonra makyaja hemen başlamayın. Birkaç dakika bekleyin ve serum, nemlendirici gibi uygulamaların cildiniz tarafından emilmesine izin verin. Ayrıca bu süreci daha da hızlandırmak için yüz masajı yapabilirsiniz. Böylece hem makyaj öncesi hazırlık süreci kısalır hem de yüz masajı sayesinde cildinizde kan akışı hızlanır. Ayrıca yüz masajı sayesinde yüzünüzde herhangi bir şişlik veya ödem gibi oluşumlar varsa anında iner. Bu da makyajın daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Emilin süreci tamamlandıktan sonra makyajınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Makyaj öncesi cilt bakımı için ihtiyacın olan cilt kremleri onarıcı etkileri ön planda olan ürünler arasında. Ayrıca cilt maskeleri derinlemesine besleyici özellikleri ile makyaj öncesi ve sonrası cilt bakım rutininin bir parçası. Güçlü makyaj için cilt bakımını yenile!