Image

Ev Tadilatında İşinize Yarayacak 7 Yardımcı Alet

Ev tadilatında ön plana çıkan aletler daha pratik ve hızlı bir şekilde sonuca gitmenize yardımcı olabilir. Özellikle insan gücüyle yapılması zor beton delme gibi ihtiyaçları karşılamak için alet edevat olmazsa olmazlar arasında. Evinizdeki dekorasyonu değiştirirken veya ufak problemleri ortadan kaldırırken en çok kullanılan yardımcı aletleri sizler için derledik. Bu aletlere takım çantanızda yer açın ve her onarım anını kendiniz için pratik bir hale dönüştürün. İşte pratiklik kazanmanıza yardımcı gereçler…

1.      Matkap: Zor işleri kolaylaştıran çözüm

Ev tadilatının yanı sıra profesyonel projelerde bile matkap en büyük yardımcılardan biri. Özellikle beton yıkma ve delme gibi çözümlerde darbeli matkap serileri profesyonel kullanımında ön planda. Ev için en uygun matkap modelleri 350 W gücündeki modellerdir. Böylece evinizde hem delme hem de vidalama yapmanızı kolaylaştıran bir aleti elinizin altında bulundurma imkanına sahip olursunuz. Matkap ile delmeden vidalamaya kadar değişik işlevleri çok basit ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Akülü ve aküsüz modellere sahip matkabı seçerken devir gücüne de dikkat edebilirsiniz. Ayrıca iş sırasında ergonomik bir tutuş sağlaması açısından hafif modellere yönelmenizde fayda var.

2.      Ahşap saplı çekiç: Her işte yüz göz olmanız kaçınılmaz

Ahşap saplı çekiçler, en klasik onarım aletlerinden biri. Yıkımdan cisimleri birbirine tutturmaya kadar birçok farklı işlev için kullanılan bir alet. Özellikle çivi çakma ve çivileri ayırma konusunda en önemi yardımcılarınızdan biri olabilir. Bununla birlikte sağlı çekiçler, kırmanız gereken fayans veya ahşap gibi alanlarda yer açmanıza da büyük kolaylık sağlar. Dolayısıyla her onarım anında mutlaka çantadan çıkarılan saplı çekice sahip olup olmadığınızı kontrol edin.

Ev Tadilatında İşinize Yarayacak 7 Yardımcı Alet
Ev Tadilatında İşinize Yarayacak 7 Yardımcı Alet

3.      Pense: Sıkma, tutma, çekme ve daha fazlası için

Genel olarak her evin alet çantasında mutlaka pense yer alır. Ama farklı fonksiyonlar icra eden birden fazla pense modelinden söz etmek mümkün. En çok öne çıkansa karga burun penseler. Bu pense modelindeki çekicilik, ince ve uzun uç kısımlarından kaynaklanır. Bu tasarım şekli sayesinde sınırlı ve erişimin güç olduğu alanlara bile girerek çekme işlemini başarıyla yapar. Ayrıca karga burun pense iki cismin bağlantısını yaparken de sıklıkla kullanılan pense modelidir. Bununla birlikte evlerde klasik olarak yer alan kerpetenler de pense ailesinden biridir ve kesme işinde oldukça mahir özelliğe sahiptir.

4.      Tamir bandı: Alet çantasındaki baş eleman

Tamir bantları, alet çantalarının olmazsa olmazları arasında yer alan ve ev tadilatı sırasında en çok ihtiyaç duyulan elemanlardan biri. Özellikle elektrik kablolarını birleştirirken tercih edilen bantların kabloları nemden korumak için de ekstra bir koruma sağlar. Bu nedenle tamir bantları, diğer bantlara göre iklim koşullarından etkilenmeyen, daha sağlam yüzeye sahip ürünleri ifade eder. Sıvı, soğuk veya toz gibi partiküllere karşı dayanıklıdır. Bu sayede uygulama yapılan yerde daha uzun süre formunu koruyabilir.

5.      Kablo sıyırma aparatı: Kabloları daha kolay bir şekilde açın

Ev içerisindeki prizlerin değişimi veya buna benzer durumlarda kablolarla uğraşmak oldukça stres yaratıcı bir durum ortaya çıkarır. Özellikle kablo uçlarını açarken pense kullanıldığında kablo yüzeyindeki kaplama ile birlikte çoğu zaman kablo telinin de kopması mümkündür. Bunu önlemek için kablo sıyırıcı aparatları, penseye benzer nitelikleri ile daha pratik bir şekilde kabloları soymanıza yardımcı olur.

6.      Tornavida: Her an ihtiyaç duyulan alet

Elektrikli aletlerden mobilyalara kadar her eşyada vidalama sistemiyle karşılaşmanız mümkün. Bunları gevşetmek ve açmak için en iyi çözüm tornavidalardır. Bu noktada iki farklı model ön planda: Düz ve yıldız. Özellikle yıldız tornavidalar çok daha işlevsel kullanıma sahip. Vidayı kavrama ve çevirme konusunda çok daha pratik hareket etmenize yardımcı olur. Bu nedenle ev tadilatında yıldız uçlu tornavidalara yer verebilirsiniz.

7.      Silikon ve silikon tabancası: Sızıntıları önleyin

Ev tadilatında silikon ve silikon tabancası en çok kullanılan yardımcı araçlar arasında. Özellikle sulu alanlardaki sızıntıları önlemek ve yapı ömrünü uzatmak amacıyla silikonlardan yararlanmak gerekir. Bunu pratik bir şekilde yapmak için silikon tabancaları, uygulama yapılması planlanan alana daha dikkatli ve kontrollü şekilde silikon enjektesi yapılmasına yardımcı olur.

Ev tadilatında ön plana çıkan alet listesi elbette bu kadarla sınırlı değil. İhtiyacınıza veya ev içerisindeki tadilat planına göre çok daha farklı aletlere sahip olabilirsiniz. Örneğin, boya püskürtme tabancası bunlardan biri. Ahşap yüzeylerde eskitme dekoru sağlamak isteyenler için zımparalar da tercih edilmesi gereken gereçler arasında. Bahçe düzenlemesi ve dekorasyonu yapmayı planlayanlar için çim biçme aletleri ve edevatları en önemli ihtiyaçlardan biri.  Yapmanız gereken tadilata başlamadan önce ihtiyaç listenizi çıkarmak. Daha sonra evinizdeki tadilat çantasını listeyle karşılaştırın ve eksikleri not edin. Tadilata başlamadan önce eksik olan veya ihtiyaç duyma ihtimalinizin olduğu hırdavat ürünleri tedarik edin!