Image

Çim Biçme Makinesi Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Bahçe bakımı ve düzeni söz konusu olunca devreye giren en önemli yardımcılar arasında çim biçme makineleri ön planda. Özellikle yeşil alan bakımından kayda değer alana sahip bahçelerin eşsiz bir görünüme sahip olmasında çim biçme makinelerinin sağladığı avantajı atlamamak gerekir. Bahçesiyle uğraşmaktan zevk alanlar için de çim biçmek bir terapi gibi. Ayrıca doğru çim biçme makineleri, çim biçmeyi çok daha eğlenceli ve yorgunluk veren bir iş olmaktan çıkaran özelliklere sahip. Yapmanız gereken onlarca çeşit arasından listeyi daraltmak. Bunun için ihtiyaçlarınızı not edin ve doğru seçimi yapmak için tavsiyelerimize göz atın. İşte çim biçme makinesi alamdan bilmeniz gerekenler…

Bahçenizdeki Çim Alanı Ne Kadar?

Çim biçme makinesi seçiminde ilk sıra bahçenizin büyüklüğü ile alakalı. Bazı bahçeler büyük olsa da çim alanı 200 m2 gibi küçük bir alanı kaplayabilir. Bu tip alanlarda tercih edilmesi gereken çim makinesinin çok güçlü olmasına gerek yok. Ancak 400 m2 üzerinde bir çim alanı için daha fazla güce ihtiyaç duyulabilir. Evinizin önündeki küçük çim alanı için elektrikli çim biçme makinesini kullanabilirsiniz. Ancak yine de kablo ile uğraşmak yerine akülü modelleri tercih etmeniz daha rahat hareket etmenize yardımcı olur.

Büyük çim alanına sahip bahçelerde benzinli motorlar ön plana çıkanlar arasında. Bunda hem dayanıklılık hem de kayda değer çalışma performansı sunmalarının etkisi büyük. Özellikle benzinli motora sahip çim biçme makinelerindeki motor gücü de üst düzeyde. Bu da çim biçme sürecini kolaylıkla halletmenize yardımcı olan bir nokta. Yapmanız gereken bütçenizi belirledikten sonra bahçenizdeki çim alanına göre doğru motor gücüne yatırım yapmanız.

Çim Biçme Makinesi Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Çim Biçme Makinesi Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Bıçak Modeli Üzerinde Karar Verme

Çim biçme makinesinde verimliliği sağlayan en önemli detaylardan biri bıçak özellikleri. Bu konuda kararınızı verirken yine bahçenizdeki alanı yapısını dikkate almanızda fayda var. Eğilimli, çakıllı ve zorlu bir yüzeye sahip bahçelerde geniş bıçak yerine daha dar ve ufak yapılı bıçaklara sahip makineleri tercih etmelisiniz. Böylece engebeli yüzeylerde çok daha iyi biçme yapma imkanınız var. Ayrıca daha düz bir çim yüzey için işinizi kolaylaştıran bıçak modeli geniş çaplı bıçaklardır. Bıçak modeli üzerinde motor gücü etkisi de vardır. Motor gücü arttıkça bıçak yapısındaki genişlikte de artma olur. Bununla birlikte motor gücü artmaya başladıkça çim biçme sepet kapasitesi de artar. Tüm bu detayları dikkate alarak doğru çim biçme makinesi tedarik edebilirsiniz.

Yüksek Sese Karşı Hangi Modeli Temin Etmeniz Gerekir?

Eğer etrafınızda çok fazla komşu varsa ve bahçe işlerine pazar günü yapmayı düşünüyorsanız çim biçme makinesinin sesi çok önemlidir. Çünkü herkesin dinlendiği ve ailesiyle vakit geçirdiği bir zamanda çim biçme makinesinin sesiyle rahatsız edilmesi çok da makul bir durum değil. Diğer bir ifadeyle şehir içerisinde bir konumdaysanız mutlaka elektrikli çim biçme makinelerine yönelmenizde fayda var. Çünkü en ideal ses oranına sahip şekilde çalışan elektrikli modellerdir. Benzinli modeller, çok fazla gürültü çıkarır ve bu gerçekten komşularınızı rahatsız etmeniz anlamına gelir. Ancak yeni nesil modellerde daha düşük desibel aralığı sunan benzinli modeller de bulmanız mümkündür.

Neden Benzinli Çim Biçme Makineleri Alınır?

Verimlilik bakımından ön plana çıkan çim biçme makineleri benzinli motora sahip. Böylece çok daha güçlü ve kullanışlı bir çim biçme makinesinden bahsedebilmek mümkündür. Ayrıca benzinli modeller, kendi içerlerinde kodlan çekmeli ve şanzımanlı olarak iki çeşit. Büyük araziler söz konusuysa şanzımanlı modeller, makineyi çalıştırmak açısından çok daha pratik bir kullanım imkanı sunar. Benzinli model alırken bahçe işlerine profesyonel düzeyde ilgi duymanız gerekir. Ayrıca bahçenizin büyük bir çim alanına sahip olması önemlidir. Bu şartları karşılayan bir alan üzerinde çim biçme işlemini hızlıca yapmak için benzinli modeller en iyi seçenekler arasında. Bununla birlikte çok daha büyük peyzaj alanlarının yanı sıra çim sahalardaki biçme işlemi için çim biçme traktörü en doğru seçeneklerden biri.

Tırpanlar: Çim biçme makinesine alternatif mi?

Çim biçme makinesi ile tırpanlar benzer olsa da farklı fonksiyonları icra etmek için üretilen iki farklı makine. Tırpan, bahçe duvar dipleri gibi makinenin ulaşmadığı alanlarda çim biçme işlemini kolayca yapmanızı sağlayan alet. Ayrıca tırpanlar ile çitlerinizin üzerini kaplayan dikey ağaçları biçmenize de yarar. Bununla birlikte evinizin bahçesindeki çim alanı çok fazla değilse çim biçme makinesi yerine tırpan tedarik etmeniz de mümkün. Tırpan da benzinli veya akülü iki farklı modele sahip. Çim biçme makinesine göre daha sessiz çalışır. Özellikle akülü modelleri daha sesiz çalışma performansı sunar.

Farklı motor güçleri ve akülü aküsüz alternatifleriyle peyzaj alanlarındaki en büyük yardımcınız çim biçme makineleri uygun fiyat ve ödeme koşulları ile burada!