Image

Bahçe Bakımında İhtiyacınız Olan 7 Alet

Bahçeler, ilkbahar ve yaz akşamlarındaki sohbet meclisinin değişmez duraklarından biri. Bu nedenle özeni hak eden bahçelere ihtiyacı olan bakımı yapmanızın önemi büyük. Böylece siz ve sevdikleriniz açısından çok daha nezih bir alana sahip olmanız mümkün. Sadece dekoratif objelerle bahçenizi çekici kılmanız söz konusu değil. Bakım konusunda da düzene ihtiyacınız var. Ağaçların bakımından, bahçeyi süsleyen çiçeklerin bakımına kadar bir dizi yapmanız gerekenler olabilir. Bu süreci çok daha pratik ve verimli geçirmek için bahçe bakımına yardımcı 10 araç sizlerle…

1.      Budama makası: Bahçe bakımında en önemli parça

Ağaç ve çiçeklerin sağlıklı şekilde yetişmesinde bakım önemlidir. Bahçeleri güzelleştiren ve nefes aldıran bitkiler üzerinde yapmanız gereken işlemlerden biri de budama. Bu süreci hem temiz hem de sağlıklı şekilde yapmanın en iyi yolu budama makaslarıdır. Ağaç dallarını budamak için uzun kollara sahip büyük budama makasları ön planda. Yine çiçekler gibi ufak bitkiler için elinizle rahatlıkla kullanabileceğiniz el budama makaslarını tercih etmelisiniz. Karbon çelikten üretilen budama makasları daha keskin olmakla birlikte uzun süre kullanıma en uygun makas modelleridir. Seçiminizde kaliteyi de dikkate almanızda fayda var.

2.      Çim ve çit makasları: Tamamlayıcı bakım aletleri

Çim biçme sürecinde aktif olarak kullanılan makinelerin en önemli yardımcısı çim budama makaslarıdır. Çim biçme aparatlarının ulaşamadığı alanlardaki yabani otları temizlemenize yardımcı olur. Pratik kullanımı ve ergonomik tutuşları sayesinde hızlı bir şekilde çit arasındaki veya ağaç diplerindeki otları kısa sürede temizlemeniz mümkün. Çelikten imal edilmesi gereken çim & çit makaslar, teleskobik saplara sahip şekilde tasarlanır. Tüm bu özellikler, bahçe bakımını kolaylaştırır ve daha az efor harcamanızı sağlar.

Bahçe Bakımında İhtiyacınız Olan 7 Alet
Bahçe Bakımında İhtiyacınız Olan 7 Alet

3.      Budama testeresi: Ağaç dallarını budamanın yolu

Özellikle ağaçlarda sarkmaya başlayan ve düşme riski bulunan dalların budanması çok önemlidir. Bazı dallar zamanla çürüyebilir ve fark etmemeniz halinde rüzgarlı havalarda düşebilir. Bu gibi durumları engellemenin yolu ağaç bakımına azami önem vermek ve dikkat etmektir. Budama testereleri de bu bakımın bir parçası. Ağaçlarınızda herhangi bir dalın çürümeye başladığını ve aşırı sarktığını tespit etmeniz halinde budama testeresi ile kolayca kesebilir, ağacı sağlığına kavuştururken bahçe güvenliği açısından risk oluşturmasını da önleyebilirsiniz.

4.      Tırmık: Pratik temizliğin olmazsa olmazı

Tırmık, bahçe bakımı ve temizliğinde ön plana çıkan bir alet. Birden fazla dişleri ve uzun sapı sayesinde çok hızlı bir şekilde yaprak temizliğinden toprak zemindeki istenmeyen maddelere kadar etkili bir kullanım imkanı sunar. Ayrıca bahçeye düşen dalların bir araya getirilmesi veya çöplerin hızlıca toplanmasında da tırmık işinizi kolaylaştıran bir alettir. Ortalama dokuz dişli tırmıkların çelikten imal edilmesi, ıslak ve nemli zeminden etkilenmesinin önüne geçer. Ayrıca hafif olmasına da dikkat edildiği zaman temizlik süreci daha kolay bir şekilde tamamlanır.

5.      Kazma ve kürek: Bahçedeki baş elemanlar

Bahçe işlerinde kullanılmak üzere özel şekilde tasarlanan kazma ve kürek, toprak işlerinde ön plana çıkan aletler arasında. Bitki dikimi için toprağı hazırlamak veya ağaç diplerindeki toprağı yumuşatmak için kazma kürekler işinizi oldukça kolaylaştırır. Hafif yapıları ve dayanıklı tasarımları ile uzun süre kullanıma uygun modeller seçerek bahçe işlerinizi daha iyi organize edebilirsiniz.

6.      El çapası: En temel bahçe aleti

Bitki veya ağaçlar… Bunların bakımında çapalama olmazsa olmaz detaylardan biri. Bitki ve ağaçların beslenmelerini kolaylaştıran çapalama işleminde özel bir şekilde tasarlanan el çapaları, özellikle bitki altındaki toprağın çapalanmasında sıklıkla kullanılan bir alet. İki farklı dişe sahip el çapalarının bir tarafı toprağı yumuşatırken diğer tarafı da toprağı düzeltmenizi sağlamak amacıyla kullanılır. Ergonomik kullanım imkanı sunan el çapaları ile bahçedeki önemli sorumluluklardan biri olan çapalamayı kolay bir şekilde yapmanız mümkün.

7.      İş eldiveni: Ellerinizi koruyun

Budamadan çapalamaya kadarki bahçe işlerinde ellerinizi korumanız çok önemlidir. Hem bitki budaması sırasında diken batmalarını önlemek hem de çapalama sırasında el içlerinizdeki baskıyı azaltmak açısından eldivenler en önemli elemanlar arasında. Ayrıca eldiven kullanımı sayesinde el içi baskısı azaldığı için el sağlığınızı korur ve kendinizi daha az yorarsınız. Böylece konforlu bir çalışma imkanı söz konusu olur. Bu nedenle bahçe işlerinizi yerine getirirken iş eldiveni kullanmayı ihmal etmemeniz gerekir.

Bunların yanı sıra bahçe bakımında öne çıkan aletler arasında çim biçme makineleri de ön planda. Özellikle bahçenizde geniş çim alanları varsa ve bunları budamak için elektrikli çim biçme makineleri tedarik etmenizde fayda var. Ayrıca bahçenizdeki çim alanı genişse elektrikli motorlar yerine benzinli çim biçme makinelerini kullanmanız gerekir. Yine bahçelerdeki ihtiyaçlar arasında yer alabilecek aletlerden biri de bahçe süpürgeleridir. Genel olarak tırmık aletine alternatif gibi sunulsa da yaprak gibi yabancı maddeleri temizlemek için tırmık daha verimli bir kullanım sunar. Bu nedenle bahçe süpürgeleri beton zemin üzerinde kullanılmak üzere temin edilebilir.