Image

6 Adımda Kırışıklıklara Karşı Cildinizi Güçlendirin

Cilt bakımında öne çıkan hedeflerden biri kuşkusuz kırışıklarla mücadele. Bu konuda öne çıkan kırışıklık karşıtı krem ve serumlar, cildin epiderm tabakasını güçlendiren formülleri ile yaşlılık sürecinde oluşan ince çizgi, kuruluk ve donuk cilt sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Böylece çok daha parlak ve canlı cilt yapısına kavuşurken zamana karşı direnç kazanan cilt daha genç bir görünüme sahip olur. Peki yaşlanma karşıtı bakımla alakalı bilmeniz gerekenler neler? Tüm detayları ile yazı dizimizde.

Ciltte Yaşlanma Belirtileri Nasıl Başlar?

Cildin üç farklı katmanı var ve her katmanda yaşlılık başladığında bunun belirtilerinin yansıdığı nokta epiderm tabakadır. Cildin en üst katmanını ifade eden epidermde hyaluronik asit azalmaya başlar ve bundan dolayı ciltte aşırı kurumalar oluşur. Ayrıca güneş ışınlarına karşı cilt iyice hassasiyet kazanır ve güneş lekeleri ciltte daha fazla kendini gösterir.

Cildin kendini yenileme süresi vardır. Yaşlanma belirtileri başlamadan önce cilt her 28 günde bir kendini yeniler. Bu durum cildin her zaman ölü deriden arınması ve nefes alması anlamına gelir. Ancak ilerleyen yaşla birlikte cildin kendini yenileme hızı da 35 günü aşar. Bu durum cildin hava almasını engeller ve cilt yüzeyinde oluşan deformasyonun iyileşmesini zorlaştırır. Ayrıca bu durum kolajen üretimini de azaltır. Cilt dokusu bozulmaya başlar ve göz çevresinde ince kırışıklıklar kendini gösterir.

6 Adımda Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı ile Cildini Koru

25 yaşla birlikte ciltte yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar ve bu süreçten itibaren cilt bakım rutininize anti-age dokunuşlar gerçekleştirmeyi düşünmeniz gerekir. Cildinizi yaşlanmaya karşı korumak için yapmanız gerekenlerse şöyle:

1.      Doğru cilt temizliği yapın

Cilt bakımı sırasında en önemli konulardan biri cilt temizliği ve bu durum ilerleyen yaşlarda daha fazla önem kazanır. Eğer cilt temizliği için tercih ettiğiniz ürünlerde alkol türevleri varsa bu cildinizin enflamasyonlara açık hale gelmesine neden olur. Bunun diğer anlamı cildinizin daha hızlı yaşlanma eğilimi içerisine girmesidir. Dolayısıyla daha nazik temizleyici ürünleri tercih etmenizde fayda var. Mümkünse ılık su ve bitkisel bazlı sular kullanarak cildinizi temizlerken nemlendirmeyi sağlayabilirsiniz.

2.      Toniklere yer açın

Yaşlanma belirtilerinin etkisiyle ciltte renk eşitsizlikleri ve solma meydana gelir. Bunların çeşitli nedenleri olsa da genel olarak hem dışsal hem de içsel faktörlerden dolayı cilt dengesinde bozulma yaşanır. Bunu dengelemenin yolu glikolik ait içeren tonikler kullanmak. Bu sayede cildin epiderm yapısı daha hızlı yenilenmeye ve kendini tazelemeye başlar. Bununla birlikte cilt tonundaki eşitsizlik veya varsa pürüzler ortadan kalkar.

3.      Antioksidan serumlar kullanmaya başlayın

Hücre yıkımını yavaşlatmak ve cildi dış etkenlere karşı dirençli hale getirmek için en iyi yöntemlerden biri antioksidan kullanımına önem vermek. Cilt için en uygun antioksidanlar arasında C vitamini serumları ön planda. Ayrıca hem E hem de C vitamini içerikli güçlü antioksidan etki yaratan serumlar da cilt bakım rutininizin bir parçası olabilir. C vitamini, cilt yüzeyindeki en önemli protein olan kolajen sentezini arttırdığı için en çok tercih edilen antioksidanlar arasında.

6 Adımda Kırışıklıklara Karşı Cildinizi Güçlendirin
6 Adımda Kırışıklıklara Karşı Cildinizi Güçlendirin

4.      Yaşlanma karşıtı kremlerden vazgeçmeyin

Yaşlanma karşıtı bakımda anti-age niteliklere sahip bakım kremlerinin önemi büyük. Bu kremler, dışsal faktörlere karşı cildin normal yapısını koruyucu içeriğe sahip. Ayrıca daha parlak ve canlı görünüm kazandıran formülleri ile yaşlanma belirtilerini azaltma konusunda en sık kullanılan bakım ürünleri arasında. Kremlerin içeriğinde nemlendirici etkilere sahip birleşenlerle birlikte cildin günlük ihtiyacı olan vitaminler de var. Bu durum, cildin yapısının güçlenmesini sağlarken hücrelerin daha hızlı şekilde yenilenmesini tetikler.

5.      Besleyici özelliklere sahip maskeler kullanın

Cilt bakım rutininin olmazsa olmazı maskeler, cildin yapısını korumak için önemli bakım rutinleri arasında. Özellikle serum ve krem uygulaması öncesinde kullanılması gereken maskelerin haftada bir kez de olsa uygulanmasında fayda var. Öncelikli olarak toksik etkiyi ortadan kaldıran besleyici maskeler, cilt detoksu için en uygun yöntemlerden biri. Ayrıca antioksidan içerik bakımından farklı özlerle zenginleştirilen maskeler sayesinde cildiniz çok daha güçlü bir yapıya sahip olabilir.

6.      Yüz masajı yapın

Serum ve krem gibi cilt bakım ürünlerini kullanmaya başladığınız sırada cildinize masaj yapmanızın çok önemli faydaları var. Öncelikle serum ve kremlerin daha iyi cilde nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ciltte kan akışının artar ve cilt hücreleri kendini daha hızlı yenilemeye başlar. Ciltteki hasarlar daha çabuk onarılır ve daha canlı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

Yaşlanma karşıtı bakıma ne zaman başlamalısın?

Yaşlanma belirtileri 25 yaşında ortaya çıkmaya başlar. Bu dönem bazı kişilerde daha erken de gerçekleşebilir. Beslenme durumu, sağlıklı yaşam gibi etkenler yaşlanmanın olması gerekenden erken başlamasına neden olur. Bu nedenle anti-age krem ve serumları en azından 25 yaşından sonra bakım rutinine dahil etmeniz mümkün.

Antioksidan içerikli cilt maskeleri ve yaşlanma karşıtı bakımında öne çıkan cilt besleyici serumlar ile zamana karşı cildinizi korumaya hemen başlayın!